Katso uusin kemistin urapolkuvideo

Millaisia urapolkuja kemistillä voi olla: Turun yliopiston alumnit kertovat omia kokemuksiaan kemian opinnoista ja kemistin urasta

Luonnollista kemiaa -hankkeen tuottamien kemistinurapolkuhaastattelujen tarkoituksena on auttaa kemian opiskelijoita, antamalla heille vinkkejä ja kokemuksia erilaisista kemistin urapolun vaiheista. Tässä jaksossa vieraana on FM Kalle Virta, joka toimii tällä hetkellä tutkimusjohtajana ProFarm yrityksessä. Hän valmistui noin 10 vuotta sitten Turun yliopiston kemian laitokselta filosofian maisteriksi ja on sen jälkeen päässyt käyttämään opintojen aikana kerryttämäänsä tieto- ja kokemuspääomaa yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminnan käynnistämiseen ja edistämiseen. Kannattaa kuunnella, mitä Kallella on sanottavaa kemian opintojen aikaisista valinnoista, ja siitä millaisia osaajia ja tyyppejä työmarkkinoilla saatetaan tälläkin hetkellä hakea.

Ensimmäisessä urapolkuvideossa oli haastateltavana FT Maria Lahtinen, joka toimii tällä hetkellä johtajana lääkekehitysalalla. Hän valmistui noin 15 vuotta sitten Turun yliopiston kemian laitokselta filosofian tohtoriksi ja on sen jälkeen käynyt läpi monia mielenkiintoisia analytiikan ja lääkekehityksen kannalta relevantteja työtehtäviä.

Lisää urapolkuhaastatteluja on tulossa Luonnollista kemiaa -hankkeen kautta ja niitä voit seurata esimerkiksi YouTube-kanavaltamme tai Instagramista.